Букет от божури

Букет от божури

146,00 лв.
С вкл. данък

Букет от божури е прекрасен майски подарък за всеки повод. Нежност, красота, аромат лъхат от прекрасния букет от 35 божура декорирани с ефирна свежа зеленина.

Букета се предлага в три размера с цена и брой на цветята както следва:
малък букет - 21 божура със зеленина  - цена 146лв
среден букет - 31 божура със зеленина  - цена 206лв
голям букет - 51 божура със зеленина  - цена 298лв

Посочените цени са актуални за божури през месец май.

Букета е сезонен! Божурите са в сезон през месец май. Божурите могат да се поръчват целогодишно. Ако желаете да изпълним доставката в друго време от годината моля направете запитване за срока на доставка и цената на божура, която в различните сезони варира в голям диапазон.

Размер

 

Бутик за цветя АНЖЕЛИ  с радост ще достави цветя - изненада до посочен от вас адрес експресно за град София и за следващия ден или по-следващата дата до всички градове в страната.

Любопитни факти!

Божури

Името на божура произлиза от китайски и означава "най-красивият". Смята се , че служи за защита от зли мисли и отрицателна енергия. Това е цвете с омаен аромат и нежност. То е отрупано с богати цветове в бяло, розово, червено, лилаво, както в жълто и оранжево. Смята се, че божурът носи благополучие.

Части от растението се използват като билка, която прочиства организма от токсини. В Китай се смятало за императорско цвете. Там божурът е символ на богатство, красота и романтика. Подаряват го в знак на приятелство и признателност. Божурът е предпочитан при сватби, защото се смята за предвестник на щастие, привлича богатството и е символ на успех.

Букетите с божури винаги носят красота, изящество и неповторима емоция.

Божурите са разпространени както в Мала Азия, така и в Европа. Биват храстовидни и дървовидни.
У нас розовият (самовилски) божур е застрашен вид. Обикновеният божур наричаме селска роза или божур на фермера. Както и да го наименуваме, божура е едно омайващо с красота и нежност цвете, отглеждано от столетия в нашите градини заради прекрасния си аромат.
Много млади девойки и булки го предпочитат в сватбения ден именно заради тези негови качества и символика. С надежда за много семейно щастие, просперитет и здрав брак избират божури за своя булчински букет.

От Гърция до Китай се носят легенди за произхода на божура. Още Асклепий и Плутон са се скарали заради Божура.
В Гърция е символ на дълголетието.
В древността вярвали, че корените му имат чудодейни свойства, затова парченца от корените са се носели като огърлици.

Букет от божури
94 Артикула

Доставка на цветя и букети в София

Няма ревюта

Вижте също и:

Този сайт използва бисквитки за по-добра работа и Ваше улеснение.